Het jeugdorkest is de ideale plek voor elke beginnende muzikant! In een ontspannen sfeer leren kinderen die een blaasinstrument of slagwerk spelen samen musiceren.

Repetities

De jeugdharmonie repeteert elke vrijdag van 19u30 tot 20u45. Deze repetities vinden plaats in het lokaal van vzw 't Kruierke (Waterstraat 58, Balen).

Concerten en Activiteiten

  • Muziekkriebels
  • Repetitieweekend in het sporthotel van de Keiheuvel
  • Jaarconcert
  • Familiebarbecue
  • Uitstappen (pretpark, bowling, schaatsen,...)

Ons uniform

Elke muzikant van de jeugdharmonie koopt een T-shirt van de vereniging. Samen met een blauwe jeansbroek en donkere schoenen vormt dit T-shirt het uniform van onze jonge muzikanten.

Verzekering

Elke muzikant is tijdens de activiteiten van de harmonie verzekerd voor ongevallen en schade aan derden. Ook tijdens de verplaatsingen van en naar de repetities en concerten geldt deze verzekering.

 

Dirigent Bart Lodewijckx

Bart is 8 jaar wanneer hij vol bewondering luistert naar wat zijn eerste “meesters” vertellen over de wondere wereld van muziek.  Al heel gauw palmde het muziekvirus zijn ganse leven in. Het kon niet anders, dan dat hij na zijn middelbare studies Latijn de stap naar het gerenommeerde Lemmensinstituut zou zetten. Die eerste meesters zijn ondertussen fijne collega’s geworden. Als “Meester in de Muziek” bevaart Bart verschillende waters. Hij geeft al een aantal jaren les aan verschillende academies en scholen tot eindelijk de vraag kwam om in Mol te komen lesgeven aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord. Daar heeft hij tot 2018 voltijds gewerkt. Vanuit een heel breed interesseveld probeert Bart als muzikant/componist verschillende domeinen uit. Enkel jaren geleden componeerde en regisseerde hij zijn eerste jeugdmusical. Als dirigent slaat hij de maat al enkele jaren bij het Gregoriuskoor van Mol en begeleidt hij aan piano en orgel menig koor in de omgeving van Mol. De orkestwereld was voor hem eerder onbekend terrein. Daarom nam hij enkele jaren geleden maar al te graag de uitdaging aan om de jeugdharmonie van de Sint-Barbaragilde van Balen.

Ondertussen staat de wereld van technologie ook niet stil en maakt Bart daarvan handig gebruik. In een compacte studio registreert hij verschillende composities met de droom die ooit de wijde wereld in te kunnen sturen. Bart wil graag meebouwen aan de toekomst van muziek. Jongeren stimuleren om te musiceren, maar ook koren, orkesten,… begeleiden in hun weg naar het podium. Naast zijn actieve rol als muzikant wil hij vanop de achtergrond als voorzitter van “concertvereniging WRMM” en bestuurder van “Koor & Stem” deuren openen voor anderen.