Het jeugdorkest is de ideale plek voor elke beginnende muzikant! In een ontspannen sfeer leren kinderen die een blaasinstrument of slagwerk spelen samen musiceren.

Repetities

De jeugdharmonie repeteert elke vrijdag van 19u30 tot 20u45. Deze repetities vinden plaats in het lokaal van vzw 't Kruierke (Waterstraat 58, Balen).

Concerten en Activiteiten

  • Muziekkriebels
  • Repetitieweekend in het sporthotel van de Keiheuvel
  • Jaarconcert
  • Familie barbecue
  • Uitstappen (pretpark, bowling, schaatsen,...)

Ons uniform

Elke muzikant van de jeugdharmonie koopt een T-shirt van de vereniging. Samen met een blauwe jeansbroek en donkere schoenen vormt dit T-shirt het uniform van onze jonge muzikanten.

Verzekering

Elke muzikant is tijdens de activiteiten van de harmonie verzekerd voor ongevallen en schade aan derden. Ook tijdens de verplaatsingen van en naar de repetities en concerten geldt deze verzekering.

Dirigent: 

Sinds januari 2022 is Wouter Cools de dirigent van onze jeugdharmonie. 

Op 8-jarige leeftijd zette Wouter zijn eerste muzikale stappen. Deze lessen volgde hij eerst aan de Muziekschool van Balen en later aan de GAMW te Mol. Als snel ruilde hij de Muziekacademie in voor Muziekhumaniora Kindsheid Jesu (Musart!) in Hasselt waar hij naast piano ook geïntrigeerd raakte door de cello.

In 2015 behaalde hij een diploma "Master in Music: afstudeerrichting muziekpedagogie” aan LUCA School of Arts (Lemmensinstituut). Ook zijn diploma "Leraar" binnen de opleiding "Specifieke lerarenopleiding Muziek en Podiumkunsten" behaalde hij aan hetzelfde instituut.
Wouter staat als muziekpedagoog hoofdzakelijk voor de klas en geeft vakken als Muzikale en Culturele Vorming (MCV) en domein overschrijdende initiatie (Muziek - Woord) aan de Academie voor Muziek en Woord Berchem en Muzische Vorming aan de Stedelijke kleuter- en lagere
(ballet)school Prins Dries Antwerpen (Kunstkuren) en Stedelijke basisschool Stadspark te Lier (Kunstkuur).
Als muzikant zijn projecten nooit ver weg. Zo begeleidde hij als dirigent tal van jeugdorkesten en kinderkoren in hun muzikaal avontuur. Ook als pianist kan je hem in verschillende projecten terugvinden. Het meeste recente is Old King Cole.
In 2020 richtte hij Muziek in Huis op. Hier doet hij wat hij het allerliefste doet: muziek maken in een huiselijke en creatieve omgeving waarbij de magie van muziek doorgegeven wordt aan andere muzikanten. Creativiteit, fantasie en plezier staan centraal in de lessen!
Jeugdharmonie Sinte Barbaragilde heeft voor Wouter een speciale betekenis. In dit orkest voelde hij voor het eerst de liefde voor de orkestmuziek. Het was dan ook een jongensdroom om ooit dirigent te kunnen worden van deze groep.

Meespelen?

Wil je graag deel uitmaken van deze enthousiaste groep jeugdmuzikanten?

Van harte welkom! Stuur gerust een berichtje via onze contactpagina of kom eens langs op één van onze repetities.