Repetities

Ons harmonieorkest repeteert elke dinsdag van 19u30 tot 21u30. Deze repetities vinden plaats in het lokaal van vzw 't Kruierke (Waterstraat 58, Balen). Wij organiseren ook regelmatig zondagrepetities (10u-12u) zodat ook de kotstudenten af en toe kunnen meerepeteren.

Concerten en Activiteiten

  • Voorjaarsconcert: Valentijnsconcert, jukeboxconcert, Proms of solistenconcert,...
  • Familiebarbecue
  • Jaarconcert
  • Opluistering 11-november herdenking aan standbeeld
  • Eetdag
  • Sinte-Barbaraviering

Uniform

Het uniform bestaat voor de heren uit een zwarte broek en een wit hemd, donkere sokken en schoenen. De dames dragen een volledige zwarte outfit (blouse en broek/rok of een kleedje).

Verzekering

Elke muzikant is tijdens de activiteiten van de harmonie verzekerd voor ongevallen en schade aan derden. Ook tijdens de verplaatsingen van en naar de repetities en concerten geldt deze verzekering.

 

Dirigente

Christel Verrydt is sinds april 2022 de dirigente van onze harmonie. 

Christel groeide op in een muzikale familie in Arendonk. Bij Koninklijke fanfare Wampegalm zette ze haar eerste muzikale stappen. Niet veel later volgden de eerste lessen aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Turnhout, dit voor dwarsfluit en piano. Orkestervaring deed ze toen op in het Euregio Jeugd Orkest, een symfonisch orkest voor talentvolle jongeren uit België, Nederland en Duitsland.

Op 18-jarige leeftijd startte ze aan het conservatorium in Antwerpen waar ze in 2007 haar Master of Music voor dwarsfluit behaalde alsook haar diploma als dirigent en docent. Als muzikant was ze daarna actief binnen de kamermuziek en ook als dirigent deed ze de nodige ervaring op.

Sinds 2020 heeft Christel haar eigen “muziekpraktijk” muses. De focus ligt op het beleven / plezier hebben aan het spelen van muziek. Muziekinitiatie voor kleuters vormt momenteel de grootste activiteit binnen muses, maar ook andere opleidingen worden gegeven. Om de kracht van muziek nog beter te kunnen overbrengen, volgde ze recent nog een opleiding Creatieve Therapie. Sinds juni 2022 is muses de educatieve afdeling van Muziekcentrum Verrydt.

Dirigent worden van onze harmonie was voor Christel een logische toevoeging aan haar activiteiten binnen muses. Samen wekelijks repeteren om tot iets moois te komen waar én muzikanten én publiek van kunnen genieten, want muziek verbindt.

Meespelen? 

Wil je graag deel uitmaken van deze enthousiaste groep muzikanten? Van harte welkom! Stuur gerust een berichtje via onze contactpagina of kom eens langs op één van onze repetities.