Repetities

De harmonie repeteert elke dinsdag van 19u30 tot 21u30. Deze repetities vinden plaats in het lokaal van vzw 't Kruierke (Waterstraat 58, Balen). Wij organiseren ook regelmatig zondagrepetities (10u-12u) zodat ook de kotstudenten af en toe kunnen meerepeteren.

Concerten en Activiteiten

  • Voorjaarsconcert: Valentijnsconcert, jukeboxconcert, Proms of solistenconcert,...
  • Familiebarbecue
  • Jaarconcert
  • Opluistering 11-november herdenking aan standbeeld
  • Mosselfeest
  • Sinte-Barbaraviering

Uniform

Het uniform bestaat voor de heren uit een zwarte broek en een wit hemd, donkere sokken en schoenen. De dames dragen een volledige zwarte outfit (blouse en broek/rok of een kleedje).

Verzekering

Elke muzikant is tijdens de activiteiten van de harmonie verzekerd voor ongevallen en schade aan derden. Ook tijdens de verplaatsingen van en naar de repetities en concerten geldt deze verzekering.

Dirigent Stephan Vanaenrode

Stephan (°1963) studeerde aan het Lemmensinstituut in Leuven bij  Dhr.Jozef Matthessen (tuba solo Nationaal Orkest van België). Hij behaalde er 1ste prijzen notenleer, kamermuziek, euphonium en bastuba alsook het Hoger Diploma Tuba.

Eind 1986 trad hij toe tot de Muziekkapel van de Belgische Zeemacht . Na  een auditie (1987) verhuisde hij naar de Muziekkapel der Gidsen waar hij onder leiding van Norbert Nozy vele binnen- en buitenlandse concerten speelde.

In 2000 verliet hij de muziekkapel der Gidsen  om tuba-solo te worden in het orkest van de Nationale Opera: de Koninklijke Muntschouwburg.  Van 2008 tot 2012 gaf hij les bastuba, euphonium en kamermuziek aan het conservatorium van Gent.  Sinds 2010 geeft hij dezelfde vakken aan de Erasmus Hogeschool Brussel, departement Conservatorium.

Vele opnames staan op zijn palmares.

Legendarische cd’s zoals ‘30 jaar Gabrieli-ensembles’ , Pushing the Limits, Russian Heritage en IO met Belgian Brass en vooral de integrale opera “L’Uomo dal fiore in bocca” van Luc Brewaeys zijn hoogtepunten uit  zijn carrière

In 2008-2009 speelde hij ook mee in Johan Verminnen’s tournee : Van Brussel naar de Wereld.

Tijdens zijn periode bij de Muziekkapel der Gidsen  dirigeerde hij de Koninklijke Fanfare Dilsen-Houtissen en de Koninklijke Fanfare de Eendracht uit Dessel.

Ook leidde hij verschillende stagekampen bij de Limburgse Muziekfederatie.

Sinds 28 januari 2017 is hij dirigent van onze harmonie.